Koryu uchinadin vyökoevaatimukset
Vyökoevaatimukset uudistuivat 2023
Marraskuussa 2022 valmiina olivat uudistetut vyökoevaatimukset keltaisesta vihreään vyöhön ja marraskuun 2023 valmistuivat loputkin. Enjoy!
»Koryu Uchinadi Finland Vyökoevaatimukset 2023 (PDF)
Vyökoevaatimukset
Honbussa noudatetaan Suomen Koryu Uchinadin vyökoevaatimuksia vuodelta 2023. Vaatimukset on vasta uudistettu, minkä vuoksi pieniä yksilöllisiä poikkeuksia saatetaan edelleen tehdä ylempien vöiden osalta. Pääosin vaatimukset ovat kuitenkin voimassa sellaisenaan. Vaatimuksista löytyy linkit Kyoshi Ante Brännbackan opetusvideoihin, joista voi tarkistaa mistä tekniikassa on kyse.
Natsat
Vyökoevaatimuksissa vöiden sisältämät vaatimukset on rytmitetty natsoihin. Honbussa ei muuten hyödynnetä natsoja. Niitä ei suoriteta, myönnetä, eikä niitä vaadita. Vyökokeeseen voi osallistua, kun kaikki vyössä vaaditut tekniikat ovat hallussa ja olet saanut luvan osallistua ohjaajilta.
Vyökokeet
Vyökokeita pidetään lähtökohtaisesti kaksi kertaa vuodessa, joulukuussa ja toukokuussa. Lisäksi vyökoemahdollisuuksia on Kauniaisissa ja ylimääräisiä rästivyökokeita on mahdollista pitää tarvittaessa. Honbussa ei pidetä värivöiden vyökoetta joulukuussa 2023, mutta jos joku kokee osallistumisen ajankohtaiseksi, voi olla minuun yhteydessä.
Vyökokeisiin osallistumisesta sovitaan yhdessä ohjaajan kanssa. Ilmoita kiinnostuksestasi hyvissä ajoin, niin voimme huomioida tarpeesi treenien suunnittelussa.
Vöiden välinen treeniaika
Käytössä on viitteelliset minimiajat, joiden verran harjoittelijan tulee treenata aktiivisesti ennen kun seuraavaan vyökokeeseen voi osallistua. Nämä ajat ovat:
Keltainen vyö: 4 kk (alkeiskurssi)
Oranssi vyö: 6 kk keltaisen suorittamisesta
Vihreä vyö: 12 kk oranssin suorittamisesta
Sininen vyö: 12 kk vihreän suorittamisesta
Ruskea vyö: 18 kk sinisen suorittamisesta
Musta vyö: 24 kk ruskean suorittamisesta
Ajat voivat olla pidempiä (ja harvoin lyhyempiä) riippuen harjoittelijan edistymisestä, aktiivisuudesta ja mahdollisesta kamppailulajitaustasta. Mustan vyön voi teoriassa saavuttaa kuudessa vuodessa, mutta tämä on poikkeus ja harvoin tavoiteltavaa.
Vyökoemaksut
kyu 30 eur
kyu 25 eur
kyu 20 eur
kyu 15 eur
kyu 10 eur
Maksu maksetaan paikan päällä käteisellä tai mobile paylla.
Vyökoeohje peruskurssilaisille
Saavu paikalle ajoissa hoitamaan ilmoittautuminen, maksu ja aloittamaan omatoiminen lämmittely. Vyökoe alkaa tasan 19:00. Varaudu siihen, että palautteen annossa kestää hetki, etkä pääse lähtemään ihan heti vyökokeen päätyttyä.
Mihinkään viime hetken paniikkiin ei ole aihetta, vyökokeessa kysytään asioita, joita olette peruskurssin ajan harjoitelleet.
Mitä jos et pääse läpi? Sekin on mahdollista, mutta ei maailmanloppu. Tavallisinta tässä tilanteessa on, että saat kotiläksyksi puutteelliset tekniikat, jotka näytät sitten jonkin treenin yhteydessä uudelleen tammikuussa.
Tervetuloa vyökokeeseen!
Suomessa Koryu uchinadissa seurataan kyoshi Ante Brännbackan (7. dan) suunnittelemaa opetussuunnitelmaa.
Vyöjärjestelmästä
Tasot on jaoteltu viiteen vyöarvoon (5.-1. kyu, keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea). Joissakin seuroissa (kuten Honbussakin aiemmin) on käytössä väli- eli natsakokeet, mutta Honbussa niistä on nyt 2023 luovuttu.